Het historische verhaal achter Post Scriptum

  • Thread starter =WFT= Bryan GG NL
  • Start date
  • Watchers 0
W

=WFT= Bryan GG NL

Guest
Het historische verhaal achter Post Scriptum:

Knipsel.JPG


Omdat het bij een aantal van jullie misschien niet (helemaal) bekend is hier maar eens de gebeurtenissen waar het spel op gebaseerd is.

Operatie Market Garden was een geallieerd offensief in september 1944, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was voor de geallieerden en Nederland grotendeels een mislukking doordat een laatste brug bij Arnhem niet kon worden ingenomen. Mede hierdoor werden het noorden en westen van Nederland niet bevrijd en kregen deze gebieden te maken met de hongerwinter. (bron wikipedia)

Er zijn ook films over Market Garden gemaakt, de bekendste is A Bridge Too Far uit 1977, maar direct na de oorlog werd er ook al een gemaakt, deze is minder geromantiseerd maar daardoor authentieker, het is de film Theirs is The Glory.
De Britse regiseur Lance Nielsen heeft plannen om een televisieserie te gaan maken in de lijn van Band of Brothers genaamd "Paratrooper" hierin zal de slag om Arnhem ook aan de orde komen.

Op YouTube zijn er ook veel documentaires over het onderwerp te vinden zoals Arnhem: A Bridge Too Far (WWII Documentary) of Battlefield S5/E5 -The Battle of Arnhem , Operation Market Garden

Ook nu leeft Market Garden bij veel mensen nog steeds, ieder jaar zijn er herdenkingen op diverse plaatsen, helaas zijn er ieder jaar steeds minder veteranen die de slag hebben meegemaakt en nog in staat zijn om in september naar hun inzetgebieden rond Arnhem te komen. De herdenkingen worden o.a. georganiseerd door de Stichting Airborne Herdenkingen
 

=WFT= Darkfighter

Member
=WFT= Commander
=WFT= Veteran
Server Mod
Squad
Post Scriptum
Aug 20, 2018
8
7
9
27
Gelderland
Steam
View
Als er mensen zijn die over dit onderwerp meer willen weten kan je dit altijd aan mij vragen via Discord. Ik woon vlak bij Arnhem en weet over dit onderwerp behoorlijk wat vanaf. Ook kleine details die niet zo snel op internet te vinden zijn :)